Popularni pjevač donirao 2,5 miliona dolara stanovnicima Gaze

Piše: Objavljeno: 09/12/2023
featured image

Foto: ilustracija (Facebook)

Popularni kanadski pjevač, The Weeknd je preko svog humanitarnog fonda XO donirao 2,5 miliona dolara UN-ovoj organizaciji   World Food Programme (WFP),  kojima će se osigurati oko četiri miliona obroka za izgladnjele ljude u Gazi u Palestini.

World Food Programme Ujedinjenih naroda (WFP) objavio je da je Abel Tesfaye, na globalnoj sceni poznat kao  The Weeknd,  koji je ujedno i ambasador dobre volje WFP-a  dodijelio 2,5 miliona dolara iz svog humanitarnog fonda kojim će se finansirati isporuka oko 820 tona paketa hrane, kojima će se nahraniti više od 173.000 Palestinaca tokom dvije sedmice, prenosi rtcg.me.

Direktorica WFP-a  za Bliski istok, Sjevernu Regiju Afrike i Istočne Europe,  Corinne Fleischer,  rekla je tim povodom:

“Ovaj je sukob izazvao neopisivu humanitarnu katastrofu. . WFP  radi danonoćno kako bi pružio pomoć u Gazi, ali potrebno je puno više kako bi se riješila očajna razina gladi koju vidimo. Naši timovi trebaju siguran i održiv humanitarni pristup i kontinuiranu pomoć  donatora kako bismo doprli do što većeg broja ljudi. Zahvaljujemo Abelu na ovom vrijednom doprinosu narodu Palestine. Nadamo se da će i drugi slijediti Abelov primjer i podržati naše napore.”

Abel Tesfaye je imenovan ambasador dobre volje u oktobru 2021. Od svog imenovanja aktivno podržava WFP-ovu globalnu misiju za ublažavanje gladnih sa 1,8 miliona dolara u ličnim donacijama kao i putem humanitarnog fonda XO koji je do sada prikupio već pet miliona dolara.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content