“Popisa će biti, bojkot politikanstvo”

Piše: Objavljeno: 16/10/2023
featured image

Foto: gov.me/arhiva

Kako se približava početak najavljenog popisa sve su glasniji zahtjevi za njegovim odgađanjem, koji dolaze uglavnom od opozicionih partija i organizacija nacionalnih manjina. Popis kreće po planu, poručuje ministar finansija Aleksandar Damjanović, a bojkot je, kaže, klasično politikanstvo.

Baš kad smo pomislili da su se strasti u Croj Gori smirile i da su i partije prihvatile stvarnost, a da građane interesuje bolji život, priča o popisu otvorila je teren za nova politička prepucavanja. I dok je izvjesno da će popis početi 1.novembra, opozicione partije traže odgađanje.

“DPS je stava da osnovni uslovi za popis nisu ispunjeni. DPS ukoliko ne budu ispunjeni uslovi za praćenje vjerodostojnosti će predložiti bojkot popisa”, kazao je Danijel Živković iz DPS-a.

Bojkot predlaže i SD,uz zahtjev da opozicija bude uključena u proces. I predstavnici albanskog naroda bi da se popis odgodi na mjesec kako bi materijal bio odštampan i na albanskom jeziku.

U tome ih podržavaju Bošnjaci.

“Smatramo da je bolje da se stvore bolji tehnički uslovi i da bude inkluzivan i da svi koji su zainteresovani. Podržavamo zahtjev Albanaca da treba odgoditi popis na mjesec, smatramo da je bilo važno i da bi se isntitucije bolje pripremile”, kazao je Suljo Mustafić.

I pored svih zahtjeva, iz Vlade poručuju da će se popis održati po planu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)