Poljoprivrednici na terenu dobijaju informacije o IPARD podršci

Piše: Objavljeno: 08/05/2023
featured image

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Radionicama održanim u Nikšiću, Danilovgradu, Tuzima i Zeti, započeta je info – kampanja o IPARD petom javnom pozivu koji će biti objavljen 15. maja i trajati do 15. juna ove godine.

Cilj radionica, prije same objave javnog poziva, je da se poljoprivrednim proizvođačima na terenu, u direktnoj komunikaciji, detaljnije pojasne mogućnosti podrške, uslovi i kriterijumi za prijavljivanje na javni poziv, kako bi se što više poljoprivrednika uspješno prijavilo i iskoristilo veliku šansu za unapređenje proizvodnje i rast konkuretnosti, piše Pobjeda.me.

Tokom prezentacije naglašeno je da kroz ovaj poziv IPARD sredstva mogu dobiti proizvođači iz svih sektora koji su dominantno zastupljeni u poljoprivredi Crne Gore, isključivo za nabavku opreme i mehanizacije.

– Kroz IPARD podršku za primarnu poljoprivrednu proizvodnju poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati sa projektima, čiji prihvatljivi troškovi iznose od 10.000 do 500.000 eura, sa bespovratnom podrškom do 60 odsto prihvatljivih troškova. Za mlade farmere, ispod 40 godina, podrška je 65 odsto, dok je za one koji realizuju investicije u planinskom području iznad 600 metara nadmorske visine podrška 70 odsto prihvatljive investicije, tako za investicije do 500.000€ mogu dobiti podršku i do 350.000 eura – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nove radionice

Poljoprivredni proizvođači i svi zainteresovani sa područja opština Herceg Novi, Kotor, Kolašin i Mojkovac, biće u prilici da se u ponedjeljak, 8. maja, detaljnije upoznaju sa mogućnostima bespovratne podrške i uslovima za prijavljivanje na javni poziv.

Prezentacije će se održati: Herceg Novi, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 10:00h, Kotor, u Multimedijalnoj sali kulturnog centra Nikole Đurkovića, sa početkom u 14:00h, Kolašin, u Centru za kulturu, sa početkom u 10:00h i Mojkovac, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 13:00h.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content