Policijska tortura u Crnoj Gori: Zločin bez kazne

Piše: Objavljeno: 09/02/2024
featured image

Nije otkrivena istina i nije zadovoljena pravda u slučajevima poznatijim kao “Lim” i “Orlov let”, a država nije sistemski radila na tome da kazni policajce koji su odgovorni za torturu, ukazano je u emisiji “Argumenti” na TVCG. Navedeno je da je policija bila posebno brutalna na protestima tadašnjeg DF-a 2015. godine, i da su potrebni ozbiljni napori da se dođe do imena nalogodavaca torture.

Gosti Ivane Popović bili su Rifat Veskovič, Nikola Camaj, Nikola Bajčetić i Milorad-Mijo Martinović.

Bajčetić je rekao da je presudom suda u Strazburu, po njegovoj tužbi, samo djelimično pravda zadovoljena, ali da nema novca koji mogu da nadomjeste njegovu i patnju njegove porodice. Kazao je da sistemskog napora da se počinoci policijske torture nad njim, 17. oktobra 2015. godine, nađu, nije bilo. 

“Bilo je to u vrijeme protesta DF-a i poznatog šatorskog naselja. Skoro ništa nije urađeno da se otkriju počinioci policijske torture nada mnom. Pritom, danas vidimo iz Skaj prepiski šta je tadašnji režim DPS-a proizveo i uradio. Vidimo i šta je kasnije bilo u montiranom slučaju “državni udar”, i vidimo da je postojala sprega između političara iz DPS-a i dijela državnih organa da se pokreću određeni procesi”, rekao je Bajčetić. 

On je rekao da su predstavnici tadašnjeg DF-a, i lideri, prošli torturu i da su bili na meti političkih progona. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content