Pogledajte: Abazović na probnoj vožnji žičarom Kotor-Lovćen

Piše: Objavljeno: 14/07/2023
featured image

Crna Gora dobija istorijski turistički objekat, kazao je premijer Dritan Abazović na probnoj vožnji žičarom Kotor – Lovćen.

Foto: vlada crne gore

Na Dan državnosti – 13. jul, obilasku finalnih radova prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Ana Novović.

Foto: vlada crne gore

Domaćini radne posjete bili su predstavnici konzorcijuma Novi Volvox – LEITNER, koji stoji iza projekta izgradnje Žičare.

Foto: vlada crne gore

Događaju je prisustvovao i Martin Leitner, vlasnik italijanske kompanije i vodeće svjetske kompanije za proizvodnju i ugradnju „ropeway“ transportnih sistema – LEITNER, koja je i djelimični vlasnik „Žičara Kotor – Lovćen“ DOO.

Radna posjeta podrazumijevala je obilazak kompleksa u okviru donje i gornje stanice Dub i Kuk, uz prezentaciju projekta i vožnju Žičarom.

Abazović je poručio da Crna Gora nije mogla da dobije ljepši poklon za Dan državnosti od Žičare „Kotor-Lovćen“.

Foto: vlada crne gore

“Neću biti neskroman ako kažem da je ovo najznačajniji infrastrukturni projekat kada je u pitanju promocija naše države, u njenoj istoriji. Dugujemo veliku zahvalnost svima onima koji su omogućili da, u prilično kratkom roku, san brojnih generacija postane stvarnost. Vjerujem da smo danas, simbolično, otvorili novu stranicu, perspektivu i horizont koji treba da označi modernu, savremenu, Crnu Goru 21. vijeka. Crnu Goru iz koje će svi nositi lijepe uspomene. Čestitke svima, naročito ljudima sa vizijom, uvijek su dobrodošli sa ovakvim unikatnim projektima. Vjerujem da će Žičara krasiti brojne svjetske magazine kada je u pitanju promocija turizma i privući još veći broj posjetilaca“, saopštio je Abazović.

Foto: vlada crne gore
Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content