Podržaće 20 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju

Piše: Objavljeno: 24/06/2022
featured image

Ulcinjska NVO “Pravo na život” realizuje projekat “Podrška djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, a biće podržano 20 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

“U okviru projekta, stručno lice, edukator, ima zadatak da organizuje radionice različitih predmeta (maternji jezik, matematika, literarne sekcije, recitatorske, informatičke, muzičke i likovne sekcije) sa djecom sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, članovima NVO “Pravo na život” u Ulcinju. Šesnaestoro djece i četvoro mladih sa smetnjama u razvoju, te njihovi roditelji, kroz kreativan pristup savladavali su vještine neophodne za unapređenje njihovog nivoa kvaliteta života”, navode iz ove NVO, piše rtcg.me.

Projekat se realizuje kroz mini grantiranje čiji je nosilac NVO Savez “Naša inicijativa”, a finansiran je od strane Ministarstva finansija i socijalnog staranja Crne Gore.

“Projekat će biti realizovan do kraja juna 2022. godine. Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju “Pravo na život” iz Ulcinja osnovano je u martu 2010. godine sa ciljem da se poboljša položaj djece i omladine sa poteškoćama u razvoju i ubrza njihova integracija u društvo. Udruženje trenutno ima 22 člana, djece, sa smetnjama u razvoju, odnosno 44 njihovih roditelja”, kazala je Rizaja Dervišaga, predsjednica Udruženja “Pravo na život”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content