Podrška za privredne ribare na Skadarskom jezeru

Piše: Objavljeno: 17/04/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je zainteresovane da se do 15. oktobra prijave na poziv za dodjelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru.

Pravo na sredstva podrške mogu ostvariti preduzeća, preduzetnici ili pojedinci nosioci važeće dozvole koju je izdao Nacionalni park Skadarsko jezero, koji su u prethodnom dvogodišnjem periodu redovno obavljali djelatnost privrednog ribolova, što se utvrđuje uvidom u registar izdatih dozvola koji vodi Ministarstvo u elektronskom obliku.

Pozivom će biti podržani privredni ribari u nabavci novog ribolovnog plovnog objekta, novog motora maksimalne snage 7,35 kW, opreme za ribolov i plovidbu i sigurnosne opreme na ribolovnom plovnom objektu.

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom javnom pozivu iznosi 50 hiljada eura

Maksimalna prihvatljiva investicija je osam hiljada eura, uz bespovratnu podršku Ministarstva do 50 odsto, maksimalno do četiri hiljade eura.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti sa sajta Ministarstva i u kancelariji broj 25 Direktorata za ribarstvo.

Popunjen i potpisan obrazac, zahtjeva zajedno sa ostalom dokumentacijom, može se dostaviti isključivo lično na arhivu Ministarstva ili poslati preporučenom poštom na adresu tog resora.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content