Podrška SAD u vidu vrijedne donacije

Piše: Objavljeno: 19/08/2022
featured image

Foto: gov.me

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, primio je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajnke, kojom prilikom su potpisali pisma donacije opreme Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Prva donacija je uručena u okviru Memoranduma o saradnji između Ministarstva unutrašnje bezbjednosti Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Donacija će, kako je saopšteno, pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije u osnivanju jedinice za informacije o putnicima, koja će vršiti provjeru putnika u vazdušnom saobraćaju i identifikovati slučajeve ozbiljnog kriminala ili terorističke aktivnosti.

Druga donacija je uručena u okviru saradnje između Ambasadine Kancelarije za obuku i podršku policiji i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Druga donacija je obezbijedila tehničku opremu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je neophodna u istragama nedoličnog ponašanja policije. Obje donacije su odraz odlične saradnje između Sjedinjenih Država i organa za sprovođenje zakona u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, kao i plodonosne saradnje između naše dvije zemlje”, navodi se u saopštenju. 

Ministar i ambasadorka su izrazili spremnost da se partnerstvo dodatno ojača u narednom periodu.

Ovom prilikom Adžić i Brđanin su informisali američke sagovornike o rezultatima rada Policije Crne Gore, naročito kada su u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i borba protiv šverca cigareta.

Sastanku su prisustvovali v.d. generalnog Direktora direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica, direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, načelnica Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, Olivera Vojinović, kao i šefica Kabineta ministra, Kristina Đukanović. Ambasadorka Džudi Rajnke je bila u pratnji delegacije Ambasade SAD u Crnoj Gori, koju su činili: ataše za bezbjednost, Skot Luis, ICITAP ataše, Stiv Monako, te zamjenik ICITAP atašea, Elvis Vukelj.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)