Podrška SAD u vidu vrijedne donacije

Piše: Objavljeno: 19/08/2022
featured image

Foto: gov.me

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, primio je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajnke, kojom prilikom su potpisali pisma donacije opreme Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Prva donacija je uručena u okviru Memoranduma o saradnji između Ministarstva unutrašnje bezbjednosti Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Donacija će, kako je saopšteno, pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije u osnivanju jedinice za informacije o putnicima, koja će vršiti provjeru putnika u vazdušnom saobraćaju i identifikovati slučajeve ozbiljnog kriminala ili terorističke aktivnosti.

Druga donacija je uručena u okviru saradnje između Ambasadine Kancelarije za obuku i podršku policiji i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Druga donacija je obezbijedila tehničku opremu Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je neophodna u istragama nedoličnog ponašanja policije. Obje donacije su odraz odlične saradnje između Sjedinjenih Država i organa za sprovođenje zakona u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, kao i plodonosne saradnje između naše dvije zemlje”, navodi se u saopštenju. 

Ministar i ambasadorka su izrazili spremnost da se partnerstvo dodatno ojača u narednom periodu.

Ovom prilikom Adžić i Brđanin su informisali američke sagovornike o rezultatima rada Policije Crne Gore, naročito kada su u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i borba protiv šverca cigareta.

Sastanku su prisustvovali v.d. generalnog Direktora direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica, direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, načelnica Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, Olivera Vojinović, kao i šefica Kabineta ministra, Kristina Đukanović. Ambasadorka Džudi Rajnke je bila u pratnji delegacije Ambasade SAD u Crnoj Gori, koju su činili: ataše za bezbjednost, Skot Luis, ICITAP ataše, Stiv Monako, te zamjenik ICITAP atašea, Elvis Vukelj.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content