Podrška mladima u narednom periodu

Piše: Objavljeno: 16/12/2023
featured image

Foto: gov.me

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Śćekić i ambasadorka Sjedinjenih Američkih država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke najavili su podršku mladima u narednom periodu.

Tokom razgovora sa Rajnke, Šćekić je izrazio zadovoljstvo sveukupnom saradnjom i doprinosom kroz projekte, prvenstveno u oblastima koje se tiču mladih i sporta.

“U narednom periodu glavni fokus resora za demografiju i mlade će biti okrenut prema mladim ljudima, prije svega, onim koji tokom studija odlaze iz Crne Gore na studijsko usavršavanje, ali i onim koji odlaze nakon školovanja u potrazi za boljim uslovima za život. Moramo pronaći modalitet i napraviti strategiju kako bi se vraćali i stečena znanja u inostranstvu prenosili u našoj zemlji”, kazao je Šćekić.


Kako se navodi u saopštenju, on je kazao i da je reizborom i sudija i tužilaca neophodno vratiti povjerenje u sve grane vlasti, posebno sudsku, kako bi mladi ljudi stekli utisak da žive i da će živjeti u pravno uređenoj državi.

Ambasadorka Rajnke je istakla projekte koje trenutno SAD sprovodi u Crnoj Gori i koji su fokusirani na učenje engleskog jezika, uključujući ACCESS program za srednjoškolce koji se trenutno sprovodi u Podgorici i Pljevljima.

“Ambasada se takođe fokusira na podršku projektima unapređenja položaja mladih, njihovu participaciju i društvenu angažovanost, položaj žena i REA populacije, ali i projekte u oblasti sporta i razmjene sportskih trenera i sportista”, naglasila je Rajnke.

Ona je istakla da će Ambasada nastaviti da podržava crnogorske učenike, studente i sportiste kroz brojne projekte i programe razmjene.

“Šćekić je istakao da Ministarstvo priprema izgradnju Nacionalnog centra, na sjeveru i na jugu Crne Gore, te i da kreću sa rekonstrukcijom objekta u Beranama u saradnji sa lokalnom samoupravom, koji će takođe i biti prvi Nacionalni centar za paraolimpijce, sa posebnim uslovima treniranja za osobe sa smetnjama u razvoju, što do sada nismo imali ni u okruženju, te i da će kandidovati projekat kod međunarodnih fondova gdje očekuje pomoć”, zaključuje se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)