Podrška EK za Studiju opravdanosti postojanja TE Pljevlja

Piše: Objavljeno: 25/01/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

U sklopu paketa podrške za prevazilaženje energetske krize Evropska komisija je Crnoj Gori dodijelila i novac za  pripremu Studije opravdanosti postojanja TE Pljevlja sa socio-ekonomskim uticajem.

“Moguća dodatna komponenta mogla bi biti pružanje podrške u prekvalifikaciji pogođenih radnika u saradnji sa nadležnim opštinskim i državnim organima, obrazovnim institucijama i centrima za zapošljavanje”, navodi se u Informaciji objavljenoj na sajtu Vlade Crne Gore.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen predstavila je 6. decembra 2022. godine, na samitu EU – Zapadni Balkan u Tirani, paket energetske podrške Zapadnom Balkanu, koji se sastoji se od jedne milijarde eura bespovratnih sredstava EU za pomoć Zapadnom Balkanu u rješavanju neposrednih posljedica energetske krize i povećanju otpornosti u kratkom i srednjem roku, piše rtcg.me.

Prva polovina paketa sastoji se od 500 miliona eura direktne budžetske podrške za ublažavanje ekonomskog i socijalnog uticaja na ugrožena domaćinstva i mala i srednja preduzeća i podršku energetskoj tranziciji, dok će preostalih 500 miliona eura biti namijenjeno za unapređenje projekata iz oblasti energetike.

U sklopu paketa podrške za prevazilaženje energetske krize, Evropska komisija je Crnoj Gori dodijelila 30 miliona eura. 

Kako se navodi u Informaciji, Crna Gora će dobiti 27 miliona eura, dok će se ostatak od 10%, tj. 3 miliona eura Evropska komisija dodijeliti nakon što budu realizovani svi obuhvaćeni indikatori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content