Podgorica dobila park za pse

Piše: Objavljeno: 10/10/2022
featured image

Foto: Podgorica.me

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je juče dio Tološke šume na kom je na površini od 6.000 m² formiran novi park za pse.

“Ne čude odlične reakcije naših sugrađana, imajući u vidu da je grad narastao i da u Podgorici danas živi sigurno više hiljada ljudi koji su vlasnici pasa, te sa nam je jedan ovakav prostor zaista bio potreban”, kazao je Vuković, napomeninjući da je prostor podijeljen, i to na poseban dio za male i za velike pse, kako bi eventualne neprijatne situacije bile izbjegnute i kako bi svi psi, ali i njihivi vlasnici, proveli lijepo vrijeme u parku. 

Gradonačelnik je iskazao posebnu zahvalnost prijateljima iz nevladinog sektora sa kojima Glavni grad veoma dobro sarađuje, i to ne samo na ovom projektu, nego i na brojnim drugim koji imaju, između ostalog, za cilj rješavanje problema pasa lutalica, optimizaciju u načinu funkcionisanja azila i uopšte ono što Glavni grad radi, a vezano je za ovu tematiku. 

Posebnu zahvalnost dugujemo privrednim društvima Zelenilo d.o.o. i Čistoća d.o.o., kako i klijentima JU na Kakarickoj gori koji su dali doprinos pri izradi mobilijara za potrebe parka.

Podsjećamo, u okviru novog parka na Zabjelu, uređen je jedan prostor za te potrebe, kao svojevrsan pilot-projekat.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content