Počinje provjera rada direktora zdravstvenih ustanova

Piše: Objavljeno: 03/01/2024
featured image

Foto: Sindikat Doma zdravlja Podgorica/rtcg.me

Ministar zdravlja doktor Vojislav Šimun poručio je u razgovoru za Dan da je interna komisija već započela kontrole diploma u tom resoru i ustanovama, ali i da će o smjenama direktora bolnica i domova zdravlja biti odlučeno nakon što radna grupa analizira njihov rad.

“Komisija Ministarstva zdravlja je već započela kontrole unutar samog Ministarstva i zdravstvenih ustanova i izuzimanje relevantne dokumentacije. Cilj ove provjere je da osigura da svaki dosije sadrži validan dokaz o završenom stepenu obrazovanja zaposlenog”, kazao je on.

Međutim, napominje Šimun, pitanje nadležnosti za provjeru diploma je veoma kompleksno.

“Ministarstvo zdravlja u tom polju ima odgovornost za osiguravanje kvalifikacija zaposlenih u svojoj oblasti, dok pitanje nostrifikacije i izjednačavanja kvalifikacija obično spada pod nadležnost Ministarstva prosvjete. Ovo zahtijeva koordinisani multisektorski pristup, u kom se Ministarstvo zdravlja obavezuje na transparentnost, te će javnost biti upoznata sa rezultatima analize i preduzetim radnjama ukoliko bude i najmanje sumnje na nepravilnosti”, rekao je Šimun.

Najavio je i smjene rukovodilaca ustanova.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content