Počinje 14. Regionalni festival knjiga i pisaca BOOK-a 2022.

Piše: Objavljeno: 13/12/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Otvaranjem kafe-knjižare Kosmos u Bloku 9 i promocijom knjige ,,Poslije kiše“, glumca, pjesnika, reditelja i muzičara Rada Šerbedžije, 14. decembra u Podgorici, sa početkom u 20 sati, zvanično će početi 14. izdanje Regionalnog festivala izdavača i pisaca Book-a 2022, saopšteno na današnjoj pres konferenciji izdavačke kuće Nova knjiga, održane u hotelu CUE.

,,Festival će se održati u novoj knjižari Kosmos u Bloku 9, koju će svečano otvoriti Rade Šerbedžija, i Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti. Ove godine proslavljamo jubilej, 20 godina rada Gradske knjižare. U okviru festivala biće uručena nagrada Književni plamen, koja je izostala prethodne dvije godine zbog korone. Festival će se održati od 14. do 26. decembra“, kazala je urednica izdavačke kuće Nova knjiga Jelena Krsmanović.

U pratnji svog benda Zapadni kolodvor, Šerbedžija će takođe održati tradicionalne prednovogodišnje koncerte u glavnom gradu, Nikšiću i Budvi, piše Mediabiro.

Podgorička publika imaće priliku da 15. decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), prva čuje pjesma sa novog albuma, kao i neprolazne hitove „Ne daj se Ines”, „Imam pjesmu za tebe“, ,,Barbara”.

Sjutradan, 16. decembra, Nikšićani će u svom pozorištu moći da uživaju u koncertu.

Direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, naglasio je da ovu kalendarsku godinu završavaju na najbolji mogući način.

,,Drago mi je što se ovaj plamen prenosi i na Nikšićko pozorište. Za kraj godine nam je i te kako dobrodošao ovaj događaj. Gospodi iz Nove knjige želim uspješan događaj. Moram da iskažem zahvalnost i Opštini Nikšić i Turističkoj organizaciji Nikšić“, poručio je Krulanović.

Sa njim je bio saglasan i direktor TO Nikšić, Mitar Bakić, koji je podsjetio da se u saradnji sa Opštinom, kontinuirano trude i rade na održavanju ovakvih događaja.

,,Iz ugla turističkog radnika moram da kažem da zapravo taj kulturni sadržaj, u neku ruku mora da bude i turistički proizvod. Nikšićka kultura ima mnogo toga da ponudi i mislim da smo krenuli nezaustavljivom putanjom“, izjavio je Bakić.

Primoci su takođe pozvani da 17. decembra, u budvanskom hotelu Avala, prisustvuju nezaboravnom nastupu balkanskog virtuoza.

,,Znamo da Budva poznata kao grad u kojem dolaze brojni velikani muzičke scene iz regiona i cijelog svijeta. U tom pravcu razmišljali smo i sada, pa smo se potrudili da u našem gradu ugostimo gospodina Šerbedžiju. Svi naši dragi sugrađani gosti moći će da uživaju u djelu njega i njegovog benda“, zaključio je predstavnik Opštine i Turističke organizacije Budva, Nikola Kralj.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content