Poboljšati učešće žena na pozicijama odlučivanja

Piše: Objavljeno: 17/01/2024
featured image

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović, prvog dana Svjetskog ekonomskog foruma učestvovala je, u okviru WPL-a (Women Political Leadres), u dijalogu “Representation Matter”, koji je okupio najuticajnije žene svijeta, u cilju da putem dijaloga doprinesu da se predstojeća godina pretvori u ključni trenutak za napredak i podizanje broja žena u političkom rukovodstvu.

“Dolazimo iz različitih zemalja ali imamo istu brigu, a to je kako da poboljšamo učešće žena na pozicijama odlučivanja”, istakla je Popović.

“Ono što smo u Crnoj Gori shvatili je da bez ženske snage i ženskog jedinstva nema većeg učešća žena u politici. Zato smo mi u parlamentu Crne Gore formirali Ženski klub koji nema predsjednicu, već kopredsjednice, iz opozicije i iz vladajuće većine. Naš zadatak je da donosimo zakone koje se tiču žena i djece. Već sada radimo na tome kako da poboljšamo ekonomski polozaj žena u društvu jer jedino ekonomski samostalna žena je slobodna žena koja je jaka u društvu i želi da se bavi politikom”, dodala je Popović.

“Sada nam je u fokusu povezivanje sa ženama liderkama sa lokalnog nivoa da bi unaprijedili položaj i nezavisnost žena na lokalnom nivou”, saopštila je Popović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content