Plužine: Otvoren rekonstruisani objekat hitne pomoći, uloženo 96 hiljada eura

Piše: Objavljeno: 04/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Povodom 4. avgusta, Dana opštine, u Plužinama je danas otvoren rekonstruisani objekat jedinice hitne pomoći u ovoj sjevernoj opštini, u šta je uloženo 96.000 eura.

Obnovljeni objekat otvorili su ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuk Niković i predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Šćekić je istakao da zdravstevni sistem želi da pokaže brigu o zdravlju svih građana države.

“Zaokružen je projekat rekonstrukcije kompletne jedinice koja za pivski kraj ima neprocjenjivi značaj. Planirano je da ovdje rade tri ljekara i osam medicinskih tehničara. U narednom periodu, planirano je otvaranje dvije nove jedinice na Cetinju i Gusinju”, izjavio je Šćekić.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kazao je da prvi put u Pivi, po uzoru na razvijene opštine, imaju moderan objekat hitne pomoći.

“Cilj nam je da svi građani, od sjevera do juga, imaju jednake šanse za oporavak i zdravlje. Želim vam da što manje koristite usluge, ali i da znate da smo odlučili da promijenimo nešto što je godinama bilo devastirano i zapušteno”, poručio je Niković.

Predsjednik Opštine Mijuško Bajagić, zaključio je da će rekonstruisani objekat služiti svima sa teritorije Plužina, kao i da ovo predstavlja dokaz da nijesu zaboravljeni.

Vrijednost radova, koji su obuhvatili kompletnu adaptaciju i opremanje objekta iznosi 96 hiljada eura.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content