Pljevaljska bolnica dobila pomoć države: U februaru tender za novi zdravstveni objekat

Piše: Objavljeno: 21/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Opšta bolnica u Pljevljiima dobila je prije dva dana najveći dio od 50 novih kreveta, 80 dušeka, 90 natkasni, 120 jastuka, 50 prekrivača i 80 posteljina koja su bila uskladištena tokom Covid pandemije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Obećanje da će ovaj vrijedni materijal biti u najkaraćem roku opredijeljen bolnici u Pljevljima, dao je u decembru prošle godine, prilikom posjete toj bolnici ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Šimun je tada menadžmentu i zaposlenima kazao da će odmah pokrenuti proceduru sa Ministarstvom odbrane, u čijim magacinima je bila uskladištena oprema.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović,  naglasio je da je donacija ogromna pomoć za pljevaljsku bolnicu, koja će, imati komfornije uslove za pacijente, ali i zato što će sredstva namijenjena za nabavku ove opreme biti preusmjerena za druge potrebe bolnice.

Kvalitetna saradnja sa Ministarstvom zdravlja u narednom periodu donijeće još benefita za bolnicu u Pljevljima, koja je, kako kažu u Ministarstvu, decenijama bila zapostavljena.

”Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su  tenderi za nabavku mašina za vešeraj i porođajni sto završeni i očekujemo ubrzo isporuku. Takođe, raspisaćemo ubrzo tender i za ostatak novca od 300.000 eura koji nam je opredijeljen, čime ćemo zaokružiti vjerujem jedan uspješan period nabavke i zanavljanja sredstava i opreme u našoj bolnici”, kazao je Grbović.

Vjeruje da će u februaru biti raspisan tender za projektovanje i izgranju objekta nove bolnice,.

“Time će biti stavljena tačka na sve špekulacije oko tog projekta i čime ćemo i mi kao uprava dobiti satisfakciju za ozbiljan trud koji je uložen, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat privedemo kraju, i konačno zdravstvo u Pljevljima dovedemo na nivo kakav zaslužuje i medicinsko osoblje i pacijent u 21.vijeku” zaključio je Grbović.

Šimun je u decembru rekao da su u saradnji sa ministrom odbrane najurgentnije obavili neophodne procedure i učinili opremu dostupnom bolnici u Pljevljima.

“Do izgradnje novog objekta, čija realizacija ide planiranom dinamikom, ova bolnica treba i zaslužuje konstantu pomoć države, od ovih najbazičnijih stvari koje su potrebne stacionarima, pa dalje medicinske opreme i svega onog što jedna ustanova sekundarnog nivoa mora da ima”, poručio je ministar.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content