PKCG: Produžen rok za prijavljivanje kompanija za podršku cirkularnoj tranziciji

Piše: Objavljeno: 30/08/2022
featured image

Foto: rtcg.me/arhiva

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa CirEkon-om (Srbija), Privrednom komorom Srbije, Cleantech-om Bugarska, Istraživačkim centarom Atine, Privrednom komorom Temišvara, Regionalnim centrom za obrazovanje i informisanje REIC (Bosna i Hercegovina) i Wuppertalskim institutom, uz podršku EIT Climate – KIC-a, realizuje projekat Circular Economy Beacons.

Ove godine, cilj projekta CE BEACONS je da sprovede složenu procjenu poslovnih potreba i potencijala za sistemsku poslovnu saradnju u pogledu tranzicije na cirkularnu ekonomiju u našem regionu. Cilj je uspostavljanje regionalno prilagođenog procesa implementacije okvira za cirkularna održiva rješenja u poslovanju, uz direktno povezivanje iskustava iz 6 balkanskih zemalja i 2 EU članice.

Ukoliko ste zainteresovani da Vaša kompanija bude dio ovog procesa tokom kojeg će se sistemski procijenti Vaše poslovanje u kontekstu cirkularne ekonomije, obučiti Vaše zaposlene za cirkularnu tranziciju, definisati okvir za dalji razvoj poslovanja i mapirati potencijale izvore finansiranja i investicione mogućnosti za prelazak na cirkularne modele poslovanja, molimo Vas da pošaljite prijavu putem ovog LINK-a najkasnije do 02.09.2022. godine u 17:00 časova.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

  • Mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom
  • Kompanije koje su prepoznale izazove u svojim procesima, poslovnim sistemima i/ili lancima snabdijevanja.
  • Kompanije koje nisu upoznate gdje njihovi proizvodi završavaju nakon odlaganja, a mogli bi ponovo da iskoriste te proizvode, komponente ili materijale u iste ili druge svrhe.
  • Kompanije koje su spremne na inovacije i diferencijaciju na tržištu tako što posluju odgovorno, prateći principe cirkularne ekonomije sa neutralnim emisijama ugljen-dioksida.
  • Inovativne kompanije koje su prepoznale jaz u vezi sa otpadom/materijalom na tržištu i imaju go-to-market rješenja (plan proširenja na druga tržišta).

Više informacija o projektu CE BEACONS i otvorenom pozivu na LINK-u.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content