Petrović: Nadležni da pruže zaštitu Sabini i njenoj porodici

Piše: Objavljeno: 21/11/2021
featured image

Crnogorski Ženski Lobi reagovao je na napad na Sabinu Talović aktivistkinju i mirovnjakinju koju je u centru Pljevalja napao Zorislav Leković.

“Crnogorski ženski lobi najoštrije osudjuje napad na koleginicu, aktivistkinju i mirovnjakinju Sabinu Talovic, od strane čovjeka koji javno propagira i sprovodi nasilje i zastupa retrogradne ideje “krvi i tla” kao i negaciju drugačijih i različitih. Napad i prijetnje danas upucene koleginici aktivistkinji Sabini Talović napad je na njen integritet i život, ugrožavanje njenih i porodičnih elementarnih ljudskih prava, mira i bezbijednosti, slobode kretanja”, navodi se u saopštenju Aide Petrović.

Ona poručuje i da je napad na Sabinu napad na sve koji se odupiru i bore protiv svih oblika nasilja, govora mržnje, negacije različitosti i pojavnih oblika fašizma.

“Svi istinski aktivisti/aktivistkinje neće dozvoliti da se ponavlja scenario 90 tih protiv onih koji su drugačiji po mišljenju, imenu, polu, djelovanju i pružice javnu podršku i biti uz aktivistkinju Sabinu Talović. Zahtijevamo od državnih organa da hitno pruže punu bezbjedonosnu zaštitu koleginici Talović i njenoj porodici. Poslednji je alarm za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde i najoštrije sankcionišu”, zaključila je u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content