Petrol od Hrvatske traži 56 miliona eura odštete

Piše: Objavljeno: 26/01/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Kompanija Petrol je preduzela mjere za naknadu štete zbog regulisanih cijena energenata u prošloj godini u Sloveniji i Hrvatskoj, pri čemu od Hrvatske traži naknadu štete u iznosu od 56 miliona eura.

“Šteta je imala snažan negativan uticaj na poslovne rezultate grupe Petrol prikazane u preliminarnoj nerevidiranoj ocjeni za poslovanje grupe Petrol za 2022. I u Sloveniji, i u Hrvatskoj državnom su tužilaštvu dostavljeni predlozi za mirno rješenje spora – i to u Sloveniji u iznosu od 106 miliona eura, a u Hrvatskoj u iznosu od 56 miliona eura”, navode iz Petrola.

Iz kompanije su saopštili da su već poslali obavještenje Evropskoj komisiji o uticaju regulacije cijena na poslovanje i tržišnu konkurentnost u Hrvatskoj, prenosi bankar.me.

Petrol tvrdi da je platio stotine miliona eura poreza

Pritom iznose i podatke da je u 2022. godini Petrol u budžet Slovenije uplatilo 1.102 milion eura troškova, poreza i doprinosa kao i 20,2 miliona eura dividendi.

Hrvatska kompanija iz grupe Petrol d.o.o. je lani hrvatskom državnom budžetu doprinijela s 533 miliona eura poreza i doprinosa.

Dodaju i podatke da je Petrol u 2022. godini bio najveća kompanija u Sloveniji po godišnjem prometu i s 3.320 zaposlenih i širokom mrežom više od 3.700 dobavljača.

U Hrvatskoj, Petrol ima 2.211 zaposlenih i sarađuje s više od 1.500 dobavljača.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content