Pet tableta korisnicima Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Piše: Objavljeno: 25/01/2024
featured image

Foto: Skupština Glavnog grada

Skupština Glavnog grada donirala je pet tableta korisnicima Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Donaciju je tokom današnjeg sastanka sa VD direktoricom Dnevnog centra Olgom Rovčanin uručila predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović.

“Kada sam stupila na funkciju predsjednice Skupštine Glavnog grada dala sam sebi zadatak da najviše pažnje posvetimo društvenim kategorijama čiji su dio i korisnici vašeg Centra. Polazeći od svoje profesije, smatram da najviše treba da se bavimo upravo ovim pitanjima zato što je humanizacija politike najbolji put unapređenja odnosa i relacija i sprečavanja svih mogućih podjela u društvu”, istakla je predsjednica.

Ona je izrazila očekivanje da će korisnicima Centra tablet uređaji biti od koristi.

“Koliko god da se mi kao roditelji trudimo da svojoj djeci obezbijedimo da što kvalitetnije provode vrijeme i da smanjimo dostupnost mobilnih uređaja, svaka era zahtijeva da se prilagodimo izazovima koje sa sobom donosi i u skladu sa tim smo ove tablet uređaje namijenili vašim korisnicima. Iskreno se nadam da će se djeca obradovati ovom simboličnom poklonu i da će uživati pregledajući zanimljive i edukativne sadržaje”, kazala je Borovinić Bojović.

Kako je saopšteno iz Skupštine Glavnog grada, s obzirom na to da pravo na korišćenje usluga dnevnog boravka imaju djeca i omladina sa razvojnim smetnjama uzrasta do 27 godina, na sastanku je bilo riječi o unapređenju uslova za rad Dnevnog centra i o tome da se u budućnosti, u skladu sa mogućnostima, obezbijedi da usluge dnevnog boravka i podrške u održavanju i razvijanju potencijala na način koji ne ometa njihovo školovanje, koriste i osobe starije od 27 godina.

Rovčanin je u znak zahvalnosti uručila predsjednici poklon koji su korisnici izradili uz pomoć zaposlenih.

JU Dnevni centar ima za cilj zaštitu, promociju i unapređenje prava djece i omladine sa smetnjama u razvoju, njihovu socijalizaciju i integraciju u zajednici, edukaciju i osposobljavanje za što veću samostalnost u dnevnim aktivnostima.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content