Pad cijena osnovnih životnih namirnica moguć u narednih petnaestak dana

Piše: Objavljeno: 18/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Po završetku turističke sezone, u narednih petnaestak dana, moguće je očekivati pad cijena, makar na artiklima iz kategorije osnovnih životnih namirnica, saopštio je Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede.

– Pad cijena se može očekivati kada se potroše rezerve uvezene po skupljim cijenama. Imali smo veliku propagandu, koja je bila i realna, a to je da nam prijeti nestašica hrane u tokom ljeta i jeseni. Iz tog razloga su trgovački lanci i prerađivači obezbijedili značajne količine robe po skupljim cijenama, koje su bile i do 20 procenata skuplje nego što su u ovom trenutku – objasnio je Cimbaljević gostujući u “Bojama jutra” Televizije Vijesti, piše Pobjeda.me.

On je kazao da se upravo iz tog razloga kod nas ne može reflektovati pad cijena na svjestkom tržištu i na berzi, te istakao da je potreban određeni vremenski period kako bi trgovački lanci i prerađivači rasprodali količine koje su nabavili u tom periodu.

Cimbaljević je kazao da se pad cijena može očekivati kad se potroše rezerve.

– U ovom trenutku uvozna cijena ulja bez PDV-a je 1,70 eura, a prije tri mjeseca su trgovački lanci isto to ulje uvozili za 2,20 ili 2,30 eura. To je veoma značajan pad cijena – ukazao je Cimbaljević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content