Ovako će izgledati trg na Žabljaku: Auta nemoguće skloniti, ali ih mogu ‘sakriti’

Piše: Objavljeno: 10/01/2024
featured image

Takva se namjera makar naslućuje iz konkursa koji su sprovele državne institucije i tamošnja lokalna uprava, a čiji su rezultati objavljeni krajem prošle godine.

Na konkurs za novo idejno rješenje Trga durmitorskih ratnika pristiglo je njih pet, a prvo mjesto pripalo je AIM studiju, u kojem su bili Ivan Milošević, Kristijan Dapčević, Luka Petričić, Jeva Stazilova i Tomo Komnenić.

Oni su nagrađeni iznosom od 7.500 eura, a izrada idejnog rješenja nije bila naročito ‘lak’ posao, tim prije jer je žabljački trg ispresijecan saobraćajnicama.

Prvu nagradu na konkursu za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Trga durmitorskih ratnika na Žabljaku osvojio je AIM studio.

Iz tog razloga, kako su naveli autori, automobile je nemoguće skloniti sa površine trga, ali je moguće ‘sakriti ih’.“U postojećoj denivelaciji vidjeli su šansu da se riješi problem automobila i projektuje garaža sa 42 parking mjesta. Ponuđena lokacija za objekat javne garaže iza zgrade Stare opštine, naglašena kao mogućnost u konkursnom zadatku, pogodnost je koja se ne propušta, sa parking prostorom za 104 automobila. Samim tim, obezbjeđuje se smještaj za oko 150 automobila u zoni centra”, stoji u odluci žirija.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content