Ova godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela

Piše: Objavljeno: 08/02/2024
featured image

Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru 2024. godina može biti rekordna, kazao je počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot. On je to saopštio tokom sastanka sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Martinović i Rinot razgovarali su o ključnim aspektima turističke sezone i unapređenju dolazaka turista.

Fokus ovog susreta bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju. Osim toga, razgovarano je o potencijalima za poboljšanje avio povezanosti između dvije zemlje.

“Konzul Rinot je ocijenio da 2024. godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru, i izrazio zadovoljstvo formiranjem nove Vlade u Crnoj Gori, ocjenjujući da investitori iz Izraela sada osjećaju veću sigurnost i pravnu zaštićenost”, navodi se u saopštenju.

Ministar Martinović je istakao uspješnu saradnju između Crne Gore i Izraela, ali i potrebu za daljim unapređenjem.

“Konzul Rinot je prenio podršku svoje zemlje Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu, kao partnerima koji su usmjereni ka evropskim integracijama i NATO-u”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako se dodaje, složili da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine.

“Konzul Rinot je predložio organizovanje sastanka u Izraelu sa članovima Vlade na temu turističke sezone, što bi dodatno doprinijelo jačanju saradnje i unapređenju turističkih tokova između dvije zemlje”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content