Otvorena skijaška sezona na Ski centru Kolašin 1600

Piše: Objavljeno: 25/12/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Zimska turistička sezona 2022/2023. zvanično je počela u Ski centru Kolašin 1600. Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, zajedno sa izvršnim direktorom Skijališa Crne Gore, Đurom Miloševićem, kao i novim gradonačelnikom Kolašina, Vladimirom Martinovićem, posjetio je danas skijalište i restoran ,,Troglava“, te konstatovao da, uprkos tome što snijega i dalje nema, sve je spremno za novu sezonu.

-Nadam se snijegu u Kolašinu i Žabljaku. Nadamo se da će nas poslužiti vrijeme početkom januara, kako bi ovu sezonu izgurali na pravi način i kompletirali je sa uspješnom ljetnjom. Imam informaciju da su skijališta spremna. Definisan je ski pas. Mi smo dodatno obezbijedili besplatan autobuski prevoz iz Podgorice, Nikšića, Kolašina i Žabljaka. Žičare su spremne. Imao sam priliku da skijam na ovim stazama i odgovorno tvrdim da su fantastične – izjavio je ministar Đurović.

Žal zbog nedostatka snijega iskazao je i izvršni direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević, koji je naglasio da je identična situacija i u regionu.

-Visoke su temperature. Pitanje je da li bi bio i efikasan sistem vještačkog osnježavanja. Sa druge strane, i danas smo posjećeni. Mehanizacija i infrastruktura je spremna. Gostima možemo da ponudimo panoramsku vožnju žičarom K8, sa 1600 na 2035 metara. Za mlađe posjetioce tu su dvije tjubing staze. Usvojen je cjenovnik. Dnevna ski karta košta 25 eura. Objavićemo cijene na našem sajtu kako bi budući posjetioci bili informisani. Upoznati ste da smo uspostavili regionalnu saradnju sa skijalištima iz: Slovenije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine – naveo je Milošević, a ujedno i pozvao ljubitelje planine da dođu i vide ljepote kolašinskog kraja.

Da će sve službe lokalne administracije biti na raspolaganju i na ,,visini zadatka“ tokom predstojeće zimske sezone, još jednom je potvrdio gradonačelnik kolašinske opštine.

-Spremno ćemo dočekati goste. Sve manifestacije koje su planirane realizovaće se u predviđenom roku. Očekujem da će sezona biti uspješna. Kolašin sada doživljava jedan investicioni bum. Ubijeđen sam da ukoliko budemo zajedno radili na razvoju, da ćemo biti konkurentni, ne samo Zlatiboru i određenim turističkim centrima u regionu, već i u Evropi – zaključio je Martinović.

Osim besplatne vožnje žičarom K8 i tjubing parka, za odličan provod i dobro raspoloženje gostiju na otvaranju skijališta, bio je zadužen di-džej Igor Lazić, poznatiji kao Niggor.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content