Otvoren sajam zapošljavanja sa preko 30 poslodavaca

Piše: Objavljeno: 09/05/2022
featured image

Sajam zapošljavanja “Tražite posao? Posao te traži!”, koji organizuje Glavni grad Podgorica, otvoren je danas na Trgu Svetog Petra Cetinjskog i trajaće dva dana.

Tom prilikom, gradonačelnik dr Ivan Vuković je kazao da je Glavni grad imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, odlučio da i na ovaj način pomogne građanima da riješe jedan od najvećih problema, odnosno da pronađu posao. Vuković je podsjetio da Glavni grad već tradicionalno realizuje brojne programe s ciljem podrške ljudima koji imaju biznis ideje i onima koji mogu otvoriti nova radna mjesta u Podgorici, kao i na projekat razvoja biznis zona koji će promijeniti ekonomsku sliku grada.

“Složena socio-ekonomska situacija u državi je svakako dijelom posljedica korona virusa, ali ja bih rekao, i vrlo loše ekonomske politike koju je vodila prethodna Vlada, a koja je rezultirala i zatvaranjem velikih privrednih sistema u Glavnom gradu. Sagledavajući takav ambijent mi smo došli na ideju da, pored svega što činimo na tom planu, u saradnji sa jednim brojem kompanija održimo prvi sajam zapošljavanja u organizaciji Glavnog grada,” kazao je Vuković i istakao da je veoma zadovoljan jer su se kompanije odazvale u velikom broju.

Sajem je okupio preko 30 renomiranih firmi, a značajan broj je onih po kojima se Crna Gora prepoznaje na širem poslovnom planu.

“Nadamo se da je ovo način da bar jednim dijelom odgovorimo na problem nezapošljenosti. Volio bih da prije svega vidim mlade ljude danas i sjutra u Podgorici jer definitivno postoji prostor za novo zapošljavanje. Ovo je prilika za njih i poziv svim ljudima koji su bez posla, koji žele da rade, da pokušaju da za sebe tu šansu obezbijede upravo na našem sajmu”, poručio je Vuković.

Podsjećamo, Sajam će biti otvoren do utorka do 19.00h i pozivamo sugrađane da dođu i informišu se o ponuđenim radnim mjestima bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content