Osnovaće se ženski odbornički klub Skupštine opštine Bijelo Polje  

Piše: Objavljeno: 18/05/2023
featured image

Foto: GA

Povodom svečanog potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje, juče je organizovan sastanak kome su prisustvovali predstavnici Građanske alijanse, Milan Radović i Pavle Ćupić.

Potpisivanje sporazuma je inicirano kroz aktivnost GArađanske alijanse koja se odnosi na saradnju sa odbornicama iz Skupštine opštine Bijelo Polje, odnosno, realizaciju projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, piše rtcg.me.

Pored predstavnika Građanske alijanse, sastanku su prisustvovali predsjednica i članovi Savjeta za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bijelo Polje, predsjednice foruma, odnosno ženske alijanse partija koje participiraju u Skupštini opštine, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ženskim pravima u Opštini Bijelo Polje, rukovodioci organa lokalne uprave i predstavnici Kancelarie za rodnu ravnopravnost Opštine Bijelo Polje”, navodi se u saopštenju.

Ispred Građanske alijanse obratio se programski direktor GA Milan Radović pohvalivši saradnju sa Opštinom Bijelo Polje i ističući značaj formiranja jednog ovakvog neformalnog kluba u Skupštini opštine Bijelo Polje.

“Istaknut je značaj ovakvog tijela koji će raditi na afirmaciji rodne ravnopravnosti i boljeg položaja žena u društvu. Predviđeno je formiranje ovakvih klubova i u opštinama Tuzi i Ulcinj. Odbornice iz Ulcinja su iskazale želju da djeluju u ovom pravcu, te se uskoro očekuje formiranje jednog ovakvog kluba u Skupštini Opštine Ulcinj”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content