Opštini Tuzi od Vlade 800.000 eura za realizaciju kapitalnih projekata

Piše: Objavljeno: 29/07/2022
featured image

Foto: Vlada CG/arhiva

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost za korišćenje sredstava Tekuće budžetske rezerve, po kojoj se dodjeljuje 800.000 eura Opštini Tuzi za realizaciju kapitalnih projekata.

Imajući u vidu da je u Opštini Tuzi u toku 2022. godine planirano otvaranje novih fabrika i to fabrike proizvodnje čipsa, proizvodnje suncokretovog ulja i fabrike za proizvodnju prirodnih sokova, a da u najavi imaju i otvaranje fabrike sira i fabrike za proizvodnju gradjevinske armature, Opština se obratila zahtjevom za davanje podrške za realizaciju tih projekata, piše Pobjeda.me.

– Za realizaciju tih projekata neophodno je obezbjediti komunalnu infrastrukturu u vrijednost od skoro dva miliona eura dugoročnih investicija, a odobrena sredstva biće iskorišćena za hitne potrebe unapređenja lokalne putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, elektro-energetske mreže i ostale prateće infrastrukture – navodi se u saopštenju Vlade.

Kolašin: Izgradnja hotela u blizini ski staze, biće otvorena 52 nova radna mjesta

Vlada je prihvatila Predlog za kandidovanje projekta “Izgradnja hotela B Kolašin po kondo modelu poslovanja” na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

Prihvaćena je prijava Privrednog društva „Ski resort – Kolašin 1450“ sa sjedištem u Kolašinu, od 6. jula 2022. godine po kojoj je u neposrednoj blizini ski – staze, planirana izgradnja hotela kategorije četiri zvjezdice po kondo modelu poslovanja, sa 77 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 8,7 miliona eura.

-Namjera investitora je da u okviru hotela otvori 52 nova radna mjesta – navodi se u saopštenju Vlade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content