Opština Tuzi: 30. 000 eura za žensko preduzetništvo

Piše: Objavljeno: 21/12/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Budžetom Opštine Tuzi za 2022. godinu, po prvi put, opredjeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u ukupnom iznosu od 30.000 eura. Raspodjela sredstava za biznis planove vrši se na osnovu Javnog konkursa koji raspisuje Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, saopštili su iz te lokalne uprave.

Bazirajući se na to, danas je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đelošaj, na osnovu javnog konkursa, potpisao ugovore sa preduzetnicama koje su ispunjavale kriterijume.

Na sastanku su prisustvovali i potpredsjednik opštine Haris Ramović i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj Šefko Kurpejović.

“Dobitnice konkursa su se zahvalile predsjedniku i Opštini, posebno predsjedniku Đelošaju da podrži preduzetništvo, na čijem su čelu žene, dodajući da ih ovaj gest motiviše da u budućnosti još više rade i postanu primjer drugim ženama”, navodi se u saopštenju.

Đeljošaj je, kako se dodaje, sa druge strane, čestitao dobitnicama i obećao da će opština Tuzi u narednim godinama uvijek biti uz njih uz još veću podršku.

“On je takođe predložio da preduzetnice Opštine Tuzi formiraju svoje udruženje kroz koje bi mogle konkurisati i u drugim projektima koji bi favorizirali njihov biznis”, dodaju iz Opštine Tuzi.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content