Opština Bar dodijelila sredstva za žensko preduzetništvo: Podržano 12 biznis ideja

Piše: Objavljeno: 19/04/2022
featured image

Opština Bar dodijelila je sredstva po Javnom konkursu za podršku ženskom preduzetništvu za 2022. godinu. Na Konkursu su aplicirale 24 preduzetnice, od čega je 18 ispunjavalo uslove, a ove godine podržano je 12 biznis planova žena preduzetnica.

Svaki biznis plan dobio je podršku od po 3.000 eura shodno Odluci Komisije za raspodjelu sredstava po ovom Programu koja je dostupna na sajtu Opštine Bar www.bar.me.

,, Prvorangirani biznis planovi su “Pčelarstvo” od Snežane Bajčete, “Žuka gift shop” Gordane Malović” i “Plasman domaće radinosti” biznis ideja DOO “Unikat VKV. Podršku na konkursu dobio je i biznis plan DOO “Mediterranean hospitality solutions biro” pod nazivom “Merak, tradicija i gastronomija”, zatim ideja Milenke Tomović “Proizvodnja kozmetičkih proizvoda za njegu kože “OPO sin care”, biznis plan “Proizvodnja crnogorskih suvernira” Bobane Vuković kao i Tamara Kastratović sa biznis planom “Agencija za registraciju i osiguranje vozila”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, odlukom Komisije podržane su i biznis ideje Nele Korać pod nazivom “Veleprodaja i maloprodaja dekorativnog materijala za cvjećare”, Ivane Živanović pod nazivom “Proizvodnja i distribucija kvalitetnih domaćih proizvoda”, kao i “Ljepota za sve-pravo na ljepotu” Sandre Marstijepović. Podršku su dobile i preduzetnice Ivana Hrvatin sa biznis idejom “Tretmani za regeneraciju tkiva i detoksikaciju organizma” i Divna Fuštić i njen biznis plan “Prodaja 100% prirodnih preparate”

Navedenih 12 biznis ideja ocijenjeno je na rang listi sa ocjenom preko 50 i dobili su podršku u ukupnom iznosu  od 36.000,00 eura u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova. Kako sredstva za podršku ženskom preduzetništvu opredijeljena  Odlukom o Budžetu Opštine Bar za 2022. godinu, nijesu u cjelosti raspodijeljena za kandidovane biznis planove po ovom konkursu, za preostali iznos sredstava raspisaće se drugi Konkurs.

Sa preduzetnicama koje su dobile podršku na ovom konkursu, predsjednik Opštine Bar zaključiće ugovore o dodjeli sredstava.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content