Oldtajmeri na Ski centru Kolašin 1600

Piše: Objavljeno: 20/08/2023
featured image

Na prostoru Ski centra Kolašin 1600 danas su u organizaciji Skijališta Crne Gore i u saradnji sa Oldtimer klubom Pljevlja, TO Kolašin i Društvom prijatelja Kolašin, održani izložba oldtajmera i pazarni dan. Oldtajmeri su se okupili oko 10h na trgu u Kolašinu, gdje su svi zainteresovani imali priliku da vide automobile, koji su zatim krenuli put ski centra Kolašin 1600. Na ski centru, automobili su izloženi sve do 18h, a na donjoj terasi caffe bar-a Troglava, upriličen je Pazarni dan, gdje su mnogobrojni posjetioci mogli da uživaju u autentičnim, domaćim proizvodima. 

“Prva manifestacija ovakvog tipa organizovana je 2021. godine, ovo je drugi put da Ski centra Kolašin 1600 organizuje ovaj događaj. Pazarni dan je upriličen na platou ispred restorana, a oldtajmeri su izloženi na parking prostoru. Posjećenost je veoma dobra, mi kao domaćini smo izuzetno zadovoljni brojem posjetilaca i prometom,” istakao je izvršni direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević. 

Članovi Oldtimer kluba Pljevlja kao suorganizatori ove manifestacije su takođe prezadovoljni rezultatima i interesovanjem za nesvakidašnje automobile iz njihovog kluba. 

“Na poziv kolega iz Ski centra Kolašin 1600 mi smo se odlučili da pomognemo u organizaciji ovog skupa, koji se organizuje već drugu godinu, a možemo i reći da će prerasti u tradiciju, te ćemo pokušati da ga ubacimo u kalendarsku ponudu dešavanja u Crnoj Gori. Manifestacija je veoma značajna za razvoj turizma. Ovo je prilika da se naši “ljubimci” predstave i turistima iz cijelog svijeta koji Kolašin baš posjećuju,” kazao je član oldtimer kluba Pljevlja, Dušan Janjušević. 

Janjušević ističe da je uspješnost manifestacije veća samim tim što su okupili i kolege iz Herceg Novog, Bara, Ulcinja, Podgorice, Nikšića, a očekuje se da skup tokom narednih izdanja dobije i međunarodni karakter. 

Najstariji automobil prezentovan na izložbi u Kolašinu je Volvo Amazon iz 1959. godine, izložen je Mercedes koji je bio u Titovoj pratnji, a tu su bili i Reno 4, Lade, ali i neizostavni Tristać. 

“To su sve vozila koja su proizvođena u bivšoj Jugoslaviji, imamo i nekoliko Njemaca, Opela… Lijep je skup, prezentovali smo oko 20 automobila, ali za narednu godinu ćemo se potruditi da ponuda bude još bogatija,” ispričao je Janjušević. 

Među vlasnicima oldtimera našla se i jedina žena iz Oldtimer kluba Montenegro iz Nikšića, Olivera Krivokapić koja ističe da je ovo hobi za ljude sa posebnim karakterom. 

“Ja sam zaljubljenik i vlasnik Bube, vozim je od 1991. godine. To je jedan hobi koji ja obožavam, ali čovjek mora da ima poseban karakter da bi se bavio ovakvim hobijem i da bi vozio ovakvo auto, to ne može svako. Ja sam jedina žena-član koja je došla ovdje i došla sam čak iz Herceg Novog. Jako sam zahvalna Ski centru Kolašin 1600 što su nas pozvali i što su nas ugostili, jako mi se sviđa i nadam se da će ovo postati jedna lijepa tradicija,” ispričala je Krivokapić. 

Osim u posebnosti oldtajmera koji su na sve prisutne prenijeli duh jednog prošlog vremena, posjetioci su uživali u gastronomskoj ponudi kolašinskog kraja, priganicama, kačamaku, a tokom pazarnog dana su mogli da kupe rukotvorine i prirodne proizvode privrednika i iz drugih crnogorskih gradova.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content