Oko 40 izlagača na Podgoričkim danima meda

Piše: Objavljeno: 18/10/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Udruženje pčelara Podgorice sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Glavnog grada organizuje 28. po redu regionalnu manifestaciju „Podgorički dani meda“ koji će biti održani 21. 22. i 23. oktobra na Trgu nezavisnosti.

Manifestaciju će u petak, u 10 sati, otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u tehničkom mandatu Vladimir Joković, a prisustvovaće i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, piše Pobjeda.me.

Na trgu nezavisnosti biće prisutno oko 40 izlagača, kako pčelara tako i proizvođača pčelarske opreme kao i autora stručne literature iz oblasti pčelarstva.

Iz Udruženja pčelara su rekli da je cilj događaja promovisanje meda i ostalih pčelinjih proizvoda kao zdrave hrane, ali i lijeka, kao i promovisanje uopšte pčelarstva.

– Takođe, kroz ovu našu pčelarsku manifestaciju, kroz sadržaje, nastojimo da promovišemo naš Glavni grad i državu u kulturnom i turističkom smislu – kazali su u Udruženju pčelara.

Ovo Udruženje je prepoznatljivo i po humanitarnim aktivnostima pa će tako prilikom svečanog otvaranja ovog događaja biti urečena određena količina meda prvom Udruženju roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content