Ograničene cijene peleta od danas na snazi

Piše: Objavljeno: 13/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Odluka Vlade kojom se ograničava cijena peleta objavljena je u Službenom listu i danas stupa na snagu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Iz tog resora podsjetili su da je na njihov predlog, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prodajna cijena peleta ograničena na maksimalno 269 eura po toni kod proizvođača i 320 eura u trgovini na malo, piše rtcg.me.

Od proizvođača je, kako su naveli, traženo i da 15 odsto proizvodnje opredijele za crnogorsko tržište.

„Dopunom Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, Crna Gora postaće najkonkurentnija zemlja u regionu po pitanju cijene peleta“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da godišnja proizvodnja, prema podacima Monstata, iznosi 80-90 hiljada tona, dok su domaće potrebe oko 20 hiljada tona.

“Stanje na tržištu peleta i značajan porast cijena tog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu uslovili su potrebu za donošenjem privremene mjere od strane Vlade, kako bi se zaštitio životni standard građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja”, rekli su iz Ministarstva.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content