Održana radionica za pisanje sažetaka projekata za podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih

Piše: Objavljeno: 18/12/2022
featured image

Foto: gov.me

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma organizovalo je prošle sedmice radionicu za pisanje sažetaka projekata za potencijalne aplikante za bespovratna sredstva u okviru grant šeme za podršku ženskom i preduzetništvu mladih.

Iz Ministarstva je saopšteno da je radionica bila prilika da se potencijalni podnosioci predloga projekata upoznaju sa ključnim elementima poziva, kriterijumima prihvatljivosti, ciljevima i prioritetima, kao i strateškom relevantnosti poziva.

“Takođe, učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju i sa smjernicama za pisanje sažetaka projekata i za procjenu troškova, odnosno planiranjem i pripremom budžeta”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su ciljne grupe poziva preduzeća u vlasništvu žena i mladih mlađih od 30 godina, zatim inovaciono-preduzetnički centri, poslovno-tehnološki inkubatori i centri za transfer tehnologija, kao i nevladine organizacije koje se bave oblastima razvoja poslovanja, ženskog i preduzetništva mladih i promocije izvoza.

Radionica je organizovana u okviru projekta Smart Adria Blue Growth programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora, dok su sredstva za grant šemu obezbijeđena od Evropske unije (EU), uz kofinansiranje Vlade.

Iz Ministarstva su podsjetili da je krajnji rok za podnošenje sažetaka projekata 27. decembar.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content