Održan drugi sastanak: Predstavljen završni izvještaj o realizaciji Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027

Piše: Objavljeno: 11/09/2021
featured image

Drugi sastanak radnog tijela za izradu Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027 održan je juče, sa finalnim izvještajem o implementaciji Strategije za 2017-2021., na kojem su učestvovali svi relevantni predstavnici/ce državnih institucija, nevladinih organizacija i međunarodnih aktera.

Kako je saopšteno, članovi Radne grupe su na sastanku sa predstavnocima Ministarstva pravde ljudskih i manjinskih prava i ekspertom Željkom Vukčevićem, imali priliku da se upoznaju sa dinamikom izrade strateškog dokumenta.

Na sastanku je predstavljena struktura završnog izvještaja o realizaciji Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2027-2021.

Aleksandra Popović, v.d.generalne direktorice Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom, poručila  je da će se u narednom periodu još intezivnije raditi i preduzeti svi koraci, kako bi se u što kraćem vremenskom periodu postigli zadati ciljevi. Ona se zahvalila članovima Radne grupe zbog maksimalnog doprinosa u kreiranju jednog kvalitetnog i veoma važnog dokumenta, koji zahtjeva još puno rada.

Ekspert Željko Vukčević je naglasio da će krajnji Nacrt dokumenta biti završen do 30. septembra.

Takođe, sastanku je, između ostalih, prisustvovala predstavnica UN- a za ljudska prava, Anjet Lanting.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content