Održan 14. Međunarodni diplomatski humanitarni bazar u TC Big Fashion

Piše: Objavljeno: 03/12/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Pod sloganom ,,Humanost spaja svjetove“, po 14. put za redom, u TC ,,Big Fashion“ u Podgorici, održan je Međunarodni diplomatski humanitarni bazar 2022.

Tradicionalna manifestacija ove godine okupila je 24 ambasade, tri organizacije i medije, a njen glavni cilj imao je humanitarnu notu, prikupljanje sredstava za institucije, organizacije i pojedince kojima je to neophodno.

“Međunarodno udruženje žena Crne Gore je u okviru diplomatskog bazara, prošle godine, prikupilo 25.000 eura, a sredstva su upotrebljena za kupovinu medicinskih aparata za Dom zdravlja u Andrijevici, kao i za kupovinu didaktičkih materijala za osnovne škole sa sjevera naše zemlje”, kazala je tokom otvaranja događaja direktorica TC ,,Big Fashion“ Zorica Mišković-Pavićević.

U ime Međunarodnog kluba žena prisutnima se obratila predsjednica Elvira Zlatić-Presker, koja je naglasila da joj je velika čast i zadovoljstvo što učestvuje na događaju koji prepoznaje sve što je zajedničko, slaveći različitost i multikulturalnost.

“Svi zajedno, sa svojim učešćem na bazaru, dokazuju da prepoznaju značaj angažmana Međunarodnog kluba žena na humanitarnom području u Crnoj Gori. Zato se iskreno zahvaljujem diplomatskoj zajednici na pomoći, podršci i razmijevanju našeg truda u ovom čarobnom projektu”, izjavila je Zlatić-Presker.

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks, poručila je da nije očekivala ovoliko interesovanje građana, kao i da su se svi članovi diplomatskog kora potrudili da prezentuje najbolje iz njihove zemlje.

“Na našem štandu je sve domaće. Spremili smo tradicionalne božićne poslastice, hljeb od đumbira, kao i ručno rađene čestitke za novogodišnje praznike”, istakla je Medoks.

Ambasador Austrije u Crnoj Gori, Karl Miler, otkrio je da iako njegova ambasada ove godine iz opravdanih razloga ne učestvuje na bazaru, to ga nije spriječilo da dođe i podrži suprugu koja je pomogala britanskoj ambasadi.

“Ovo je sjajan način da doprinesemo zajednici, ali i da uspostavimo komunikaciju, ne samo među kolegama diplomatama, već i sa građanima”, poručio je Miler.

Događaj je svojim nastupom uljepšao i crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content