Odović: Sve građevinske dozvole će se moći dobiti u roku od 36 sata

Piše: Objavljeno: 19/12/2023
featured image

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović otvorio je Treći Podgorički investicioni forum (Third Podgorica Investment Forum), događaj koji tradicionalno okuplja veliki broj domaćih i inostranih privrednika i investitora.

U uvodnom obraćanju Odović je iznio glavne ciljeve rada Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

” Planski dokumenti moraju biti iskaz sveobuhvatnog sektorskog planiranja korišćenja prostora i zaštite osnovnih vrijednosti i resursa, uz uvažavanje strateškog opredjeljenja Crne Gore da racionalno i održivo koristi svoje prirodne i izgrađene resurse.  ⁠Izmjene zakonske regulative i procedura o izgradnji objekata stvoriće uslove za unapređenje investicionog ambijenta u Crnoj Gori.  ⁠Revizija podataka u bazi katastra nepokretnosti i njegova puna digitalizacija i bolja dostupnost građanima i investitorima”, kazao je Odović.

Spajanjem prethodno navedenih ciljeva, uz apsolutno poštovanje principa vladavine prava, stvoriće se uslovi da se sve građevinska dozvole mogu dobiti u roku od 36 sata.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content