Odložiti za jesen tendere za zakup plaža

Piše: Objavljeno: 26/02/2024
featured image

Foto: HG Budvanska rivijera/arhiva

Turistička privreda smatra da je teoretski i praktično nemoguće pravovremeno staviti kupališta u funkciju, s obzirom na planirane izmjene tenderskih uslova od strane Javnog preduzeća Morsko dobro, kao i lokacija u Programu privremenih objekata, koji je u fazi pripreme.

Predstavnici zakupaca morskog dobra i Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine nadležnog za obalne lokacije, održali su u srijedu sastanak, uz podršku Privredne komore Crne Gore (PKCG), na kojem je razgovarano o prevazilaženju objektivnih prepreka za realizaciju tenderskog postupka, u cilju spremnog dočeka ljetnje turističke sezone i pravovremenog otvaranja kupališta.

Kako je saopštili Udruženi zakupci morskog dobra Herceg Novi, tokom sastanka su uvaženi neki opravdani zahtjevi zakupaca i PKCG, uz ocjenu da se o njima može dalje razgovarati.

„Turistička privreda je nedvosmislenog stava da je teoretski i praktično nemoguće pravovremeno staviti kupališta u funkciju, s obzirom na planirane izmjene tenderskih uslova od strane JP Morsko dobro, kao i lokacija u Programu privremenih objekata, koji je još u fazi pripreme“, kaže se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content