Odbornici ulcinjskog parlamenta usvojili rebalans budžeta

Piše: Objavljeno: 30/07/2022
featured image

Foto: Wikipedia

Odbornici ulcinjskog parlamenta usvojili su danas rebalans budžeta za ovu godinu, koji je planiran na iznos 12.058.000,00 miliona eura, što je za 4 miliona manje od prvobitnog plana prihoda i rashoda.

Inovirani budžet omogućiće funksionisanje lokalne vlasti nakon što je predsjednik Omer Bajraktari donio novi pravilnik o organizaciji rada, piše rtcg.me.

Od ukupno 33 odbornika u ulcinjskom parlamentu u trenutku glasanja o prijedlogu rebalansa budžeta za ovu godinu sjednici su prisustvovala 19 odbornika, ali u sali ni danas nije bilo odbornika prethodne vlasti, Demokratske partije socijalista, Demokratske unije albanaca i Demokratskog saveza u Crnoj Gori, koji od početka nove opštinske vlasti bojkotuju sjednice skupštine opštine.

Za usvajanje rebalansa glasalo je svih 19 prisutnih odbornika, među kojima i dva odbornika Demokratske Crne Gore, koji nijesu dio skupštinske većine.

Tokom rasprave opštinski čelnici su kazali da je u toku izborne kampanje bivša vlast potrošila preko milion eura.

Sekretar Sekretarijata za budžet i finansije Arijan Murati istakao da samo za asfaltiranje lokalnih puteva je utrošeno pola miliona eura. “U posljednjih 25 dana mi smo firmi ‘Putevi Bar’ platili 300.000 eura “, rekao je Murati.

Predsjednik opštine Ulcinj Omer Bajraktari naveo je da razlog za donošenje rebalansa leži u prekomjernom trošenju budžetskih sredstava u prvih pola godine

“Vlast DPS-a u Ulcinju je najgora u ovoj opštini jer je potrošila prekomjerno 1 milion i 400 eura eura, posebno kada je u pitanju kabinet bivšeg predsjednika , čiji troškovi su premašeni i po nekoliko puta više od dozvoljenih”, rekao je Bajraktari

Rečeno je da nova vlast ovim rebalans budžetom planira formiranje tri nova sekretarijata, Sekretarijata za investicije, Sekretarijata za poljoprivredu i Sekretarijata za kulturu i omladinu.

Odbornici skupštinske većine tražili su od čelnika opštine da javno objave informaciju gdje su prethodna vlast za 90 dana od decembra prošle godine do marta ove godine potrošili pola miliona eura na asfaltiranju lokalnih puteva, koji nažalost još nijesu završeni.

Na današnjoj sjednici, do ovog javljanja, odbornici ulcinjske skupštine usvojili su još 16 tačaka dnevnog reda.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content