Od “Tunela” četiri mjeseca, sud sjutra o pritvoru osumnjičenima

Piše: Objavljeno: 11/01/2024
featured image

Ni četiri mjeseca od kako je u centru Podgorice otkriven tunel koji je vodio od stana zgrade u Njegoševoj 12 do depoa Višeg suda, nije sasvim poznato šta je ukradeno. Još se ne zna ni ko su nalogodavci i finansijeri ovog kriminalnog poduhvata. Predsjednik Višeg suda Boris Savić potvrdio je prije četiri mjeseca novinarima postojanje tunela, ali popis ni do danas nije završen. 

Spekulacije koje su se mogle čuti u crnogorskom parlamentu, da je nestalo 900 kilograma kokaina, negirali su iz Višeg suda ali ako je u depou bilo “nekoliko grama iz drugih predmeta” zašto popis toliko traje. 

Po nekim podacima, u depou je bila veća količina droge, oduzete u više policijskih akcija. Radi se o dokaznom materijalu iz brojnih krivičnih postupaka. Pojedini mediji ukazivali su da je tu bilo ukupno devet tona droge, ali i oko 400 komada oružja, te brojna sudska dokumenta, uključujući i materijal o telefonskim prepiskama između osumnjičenih mafijaša.

Za provalu u sudski depo osumnjičeno je ubrzo četvoro državljana Srbije, za kojima je raspisana međunarodna Interpolova potjernica. Jedan od njih je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj i čeka se odluka o izručenju.

U međuvremenu, u Podgorici je uhapšeno pet osoba i određen im je pritvor. Jednom od njih, Predragu Mirotiću, pritivor je ukinut i braniće se sa slobode. 

Vrhovni sud kontrolisaće sjutra pritivor za druge osumnjičene, uključujući Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića. 

Popis nije sasvim okončan ni danas, otkriveno je da je iz sudskog depoa nestalo oko 20 komada oružja i neki mobilni telefoni. Podgoričko tužilaštvo, koje vodi postupak, slalo je uregencije da sudska komisija što prije okonča popis.

Nije do kraja poznato ni ko su nalogodavci, prst sumnje uperen je prema “kavačkom klanu” ali javnost do danas nije informisana je li otkriveno nešto konkretnije.

Ovu nevjerovatnu provalu otkrili su službenici Višeg suda 11. septembra  prošle godine, i onda su obavijestili policiju.

Otvor u depou vodio je, kako je pokazala istraga, 35 metara dugim tunelom do stana u zgradi preko puta suda.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content