Od EK traže 112 miliona eura za rekonstrukciju pruge

Piše: Objavljeno: 08/09/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ministarstvo kapitalnih investicija apliciralo je kroz mehanizam Investicionog okvira za Zapadni Balkan za bespovratna sredstva u iznosu od 112,6 miliona eura, za dionicu pruge Bar-Golubovci duge oko 39,6 km.

Ukoliko se ova zahtijevana sredstva odobre, to bi, kako je saopšteno iz MKI, bio pojedinačno najveći iznos granta koji je Crnoj Gori ikada dodijeljen, piše rtcg.me.

“Ovom aplikacijom još jednom potvrđujemo, ono što je u prethodnom periodu i bilo istaknuto, a to je da se ulažu maksimalni napori od strane ministarstva kapitalnih investicija za unapređenje saobraćajne infrastrukture i povlačenje sredstava iz dostupnih EU fondova”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, podnošenje aplikacije rezultat je i odlične saradnje koju imamo sa vodećim međunarodnim finansijskim institucijama, sa kojima je u proteklom periodu intezivirana komunikacija, i definisan određeni plan za naredni period u susret novim inicijativama od strane Evropske komisije.

“Aplikacija predstavlja nastavak aktivnosti ministarstva kapitalnih investicija za podsticanje koridorskog razvoja od Bara preko granice sa Srbijom do Beograda i dalje mreže Trans-evopskih koridova, kako bi se Crna Gora bar djelimično repozicionirala na saobraćajnom tržištu i postala atraktnija za saobraćajne tokove”, zaključeno je u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content