Od domena “me” lani zaradili 3,1 miliona eura

Piše: Objavljeno: 27/04/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Od registracije slobodnih domena „.me“ Vladi je za 2022. godinu, uplaćeno 2.697.569 eura, dok je od registracije premium domena uplaćeno 438.552 eura.

To se navodi u Informaciju o rezultatima pregovora između Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma u ime Vlade Crne Gore i Agenta registracije domena „.me“ kompanije „doMEn“ d.o.o. sa Izvještajem o finansijskim efektima Ugovora o Agentu registracije domena „.me“ za 2022. godinu, koji je Vlada juče usvojila, piše rtcg.me.

Vlada je saopštila da je rok važenja Ugovora istekao 31.03.2023. godine, a kako ugovorne strane nisu aneksirale Ugovor, već nastavile samo faktički da ga izvršavaju nakon 31.03.2023. godine, Agent registracije je, kako ističu, dužan da pruža usluge na način definisan Ugovorom, ali ne duže od šest mjeseci od isteka Ugovora.

“Shodno tome, neophodno je da se u navedenom roku sprovede postupak Javnog poziva u skladu sa poštovanjem osnovnih načela u oblasti elektronskih komunikacija prije svega objektivnosti, transparentnosti, nediskriminatornosti i proporcionalnosti, obezbjeđivanju uslova za ravnomjeran razvoj tržišta elektronskih komunikacija na teritoriji Crne Gore”, navodi se u dokumentu.

Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma da pripremi i raspiše Javni poziv za izbor Agenta registracije nacionalnog Internet domena .me i o rezultatima Javnog poziva informiše Vladu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content