Od danas ponovo maske u prodavnicama, apotekama, javnim ustanovama

Piše: Objavljeno: 30/07/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Nakon četiri mjeseca, od danas su ponovo obavezne zaštitne maske u prodavnicama, apotekama, javnim ustanovama.

Zdravstvene vlasti su zbog pogoršanja epidemijske situacije ponovo uputile apel građanima da se vakcinišu protiv kovid-19 infekcije.

Direktor IJZ Igor Galić kazao je da su usljed rasta broja zaraženih i hospitalizovanih uvedene mjere, poput obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanoviama javne uprave, te u prodavnicama prrehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, piše rtcg.me.

“Obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim dijelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama. Ako ove mjere ne dovedu do poboljšanja situacija u narednom periodu, uslijediće mjere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima”, rekao je Galić, apelujući da se vakcinišu svi koji to do sada nijesu učinili.

Direktorica kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je da neće privremeno zatvarati Polikliniku gdje se obavljaju specijalistički i subspecijalistički pregledi.

“Ovo je prilika da vas informišem da smo zbog porasta broja COVID slučajeva, nakon privremene obustave redovnih operacija na Klinici za kardiologiju koja je trajala desetak dana, nastavili sa radom i pozivamo pacijente sa redovne liste. Ipak, s obzirom na razvoj situacije u zemlji i povećanu infektivnost korona virusa, KCCG će morati da se prilagođava tim okolnostima o čemu ćemo redovno obaveštavati javnost”, rekla je Radulović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content