Očekujem da će do 2029. svaki milimetar pruge biti rekonstruisan

Piše: Objavljeno: 12/04/2024
featured image

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.

i

Kaže da je nakon stupanja na dužnost intenzivirao radove sa izvođačem na dionici Tivat – Jaz.

“Progres je napravljen, i očekujem da će se problem gužvi riješiti. Jasno je da moraju da prilagode termin radova zbog sezone. Iako turizam nije moj resor, moramo tu da obezbijedimo bolji prilaz turista u Boki Kotorskoj. Ekspropriacija je skoro završena.Očekuje se kraj radova u januaru 2026. godine”, naveo je Radulović.

Kaže da nikome od izvođača ne vjeruje na riječ, te da će sve da pregleda.

“Cijelu smo Crnu Goru obišli u poslednjih par mjeseci. Gledali smo dionicu Ribarevine – Berane, i konstatovali da to ide nekim dobrim tempom. Moja poruka izvođačima je da ćemo raskinuti ugovor ukoliko u ugovorenim rokovima ne isporuči ono što je dogovorio sa državom. To mora da bude nova praksa i standard”, istakao je Radulović.

Navodi da je dobio garanciju da će put Rožaje – Špiljani biti gotov do 15. juna.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content