Očekuje se rast otkupnih cijena sirovog mlijeka

Piše: Objavljeno: 20/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, državni sekretar resornog ministarstva Budimir Mugoša i direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević su sa saradnicima juče održali još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima saveza stočara Crne Gore i i otkupljivačima mlijeka u cilju rešavanja problema u ovom sektoru.

,, Ministarstvo je u okviru svojih zakonskih i finansijskih mogućnosti maksimalno izašlo u susret farmerima dajući do 17 euro centi po kilogramu mlijeka i intezivno radi da sve obaveze prema farmerima isplati u što kraćem roku. Neke zahtjeve otkupljivača Ministarstvo nije moglo prihvatiti jer nijesu u skladu sa zakonom i agrobudžetom za ovu godinu”, navodi se u saopštenju.

Farmeri su izrazili zahvalnost i razumijevanje za sve što je Ministarstvo uradilo u poslednje vrijeme ali su od otkupljivača zatražili povećanje otkupnih cijena proporcionalno povećanju maloprodajnih cijena mlijeka.

,, Zahvaljujući posredničkoj ulozi ministarstva i korektno iznijetim stavovima sa strane stočara i predstavnika mljekarskog sektora očekujemo određen rast otkupnih cijena sirovog mlijeka”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo će kroz kreiranje novih mjera kroz agrobudžet za 2023. godinu nastaviti da stvara povoljan ambijent za poljoprivrednike,a jedna od mjera će biti obezbjeđivanje stočarima uzimanje u zakup državnog zemljišta.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)