Obilježen Svjetski dan Pošte

Piše: Objavljeno: 09/10/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Poštanski sektor je pokretač inkluzivnog razvoja i suštinska komponenta globalne ekonomije, poručeno je sa svečanosti povodom 9. oktobra Svjetskog dana Pošte.

Izvršni direktor kompanije Dragan Tufegdžić kazao je da su u ovoj godini pokrenuli veoma značajni projekti za Poštu Crne Gore.

“Od 1. januara naredne godine Pošta će imati moderan integracioni sistem. Razvoj Pošte Crne Gore niko ne može zaustaviti i vratiti je nazad. Napravili smo dosta za Poštu i za sve njene zaposlene ali i za državu Crnu Goru“, kazao je Tufegdžić. 

Tufegdžić je podsjetio na značaj 9. oktobra 1874. godine kada je Crna Gora postala članica svjetskog Poštanskog saveza.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Arhmend Mila poručio je da je svrha Svjetskog dana Pošte podizanje svijesti o ulozi Pošte.

“Svjetski dan je tu da podsjeti ljude na to kako su poštanske usluge svima postale dostupnije kada su zemlje širom svijeta postigle Sporazum koji se odnosi na poštansko djelovanje“, rekao je Mila. 

Tokom događaja izvršni direktor Pošte Crne Gore uručio je nagrade pobjednicima takmičenja za najljepše pismo. Konkurs je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Ministar Miomir Vojinović kazao je da konkurs ne predstavlja samo promociju pisma već promoviše značaj pisane riječi. 

„Izuzetno sam ponosan na djecu. Veliki broj učenika koji se takmiče i na taj način doprinose da se važnost, simbolika i ljepota pisma, literalnog stvaralaštva nikad ne zaborave“, rekao je Vojinović.

Na svečanosti je prikazan i dvominutni video “Post for Planet” snimljen na poziv Svjetskog poštanskog saveza.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content