Obezbijeđena sredstva za otkup preostalih akcija Luke Bar

Piše: Objavljeno: 23/12/2022
featured image

Foto: Luka Bar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o namjeri države da otkupi dio preostalih ponuđenih akcija u vlasništvu manjinskih akcionara Luke Bar, za šta je iz tekuće budžetske rezerve opredijeljeno dodatnih 1,5 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Imajući u vidu da podaci sa Montenegro berze ukazuju da postoji značajan odziv zainteresovanih ponuđača manjinskih akcionara, kao i opredijeljenost Vlade da uvećava i eventualno u potpunosti preuzme vlasništvo u akcijskom kapitalu „Luke Bar“ a.d, shodno zaključcima sa današnje sjednice,već sjutra će se, posredstvom brokerske kuće, ući u realizaciju kupovine akcijskog kapitala, i to po maksimalnoj cijeni od 0,90 eura po akciji”, navodi se u saopštenju.

Namjera Vlade je, dodaje se, da se manjinski akcionari ne dovedu u neravnopravan položaj, već da svi ponuđači imaju jednak tretman, uz punu transparentnost u postupku, kao i do sada, a da država povećanjem vlasničkog udjela definiše dalji strateški razvoj luke kao važnog infrastrukturnog subjekta i pokretača ekonomskog razvoja Crne Gore.

Podsjetimo, Vlada je, shodno odlukama od 8. i 15. decembra posredstvom Uprave za državnu imovinu i katastar odnosno brokera koji je zastupao državu na Montenegroberzi, otkupila akcije Luke Bar označene simbolom “LUBA”, ostvarivši vlasništvo u iznosu od 74,63% u ovom društvu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content