NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana: Završena kampanja “Od vrata do vrata”

Piše: Objavljeno: 29/01/2024
featured image

NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana u  okviru projekta “Za nas je pravo vrijeme” sprovela je kampanju ,,Od vrata do vrata,, tokom koje je obiđeno  ukupno 60 porodica (mjesečno po 20 porodica) iz romsko – egipćanske populacije.

Kako ističu iz ove NVO u direktnom kontaktu sa roditeljima i djecom promovisao se značaj obrazovanja među RE populacijom u Beranama.

“Aktivnosti u okviru ove kampanje trajale su od 15.09. do 15.12.2023. godine. Zajedno sa koordinatorom projekta Sultanom Bećom, angažovana na projektu psihološkinja Dijana Sekulić, obišla je 60 porodica, i sa svima obavila razgovor u vezi obrazovanja i evidentirala na propisanim obrascima”, kazao je izvršni direktor NVO-a  Udruženje za podršku Roma i Egipćana NVO-a Sultan Beća.

Kako ističe ono što je evidentno nakon analize podataka je da u predškolskoj ustanovi JPU ,,Radmila Nedić,, ima upisano 58 djece RE populacije, da u JU OŠ ,,Radomir Mitrović,, ima 156 djece RE populacije i da u školi ,,Vuk Karadžić,, ima 50 djece iz RE populacije.

“Što se tiče srednjoškolskog obrazovanja nakon 2013/ 2014 godina kada su 4 pripadnika RE populacije završili srednju školu, ,,Vukadin Vukadinović,, tek prošle godine su 4 pripadnika RE populacije završili Srednju stručnu školu u Beranama. Naša organizacija je zadovoljna što ima još srednjoškolaca iz RE populacije koji pohađaju srednje škole u Beranama a ove školske godine je i jedan od njih upisao i Srednju medicinsku školu ,,Dr Branko Zogović,, u Beranama”, kazao je Beća.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content