NTO: Građani Kosova da odmor provedu u Crnoj Gori

Piše: Objavljeno: 28/04/2023
featured image

Foto: Opština Budva/arhiva

Menadžerka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ljiljana Čukić pozvala je građane Kosova da odmor provedu u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz NTO, u Prištini je održan promotivni događaj NTO i Lokalne turističke organizacije (LTO) Ulcinj, gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa turističkim novitetima u Crnoj Gori.

Navodi se da je tom prilikom nastup kulturno umjetničkog društva „Tekstilac“ iz Bijelog Polja privukao pažnju velikog broja posjetilaca.

Čukić je, na konferenciji za novinare, gdje su mediji imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom, pozdravila je prisutne, pozivajući ih da iznova otkriju Crnu Goru jer ima bogatu i raznovrsnu ponudu, piše rtcg.me.

„Osim plaža i sunca, u zaleđu primorja mogu posjetiti seoska domaćinstva sa specifičnom gastronomskom ponudom. Preporučujem i da posjetioci odvoje dan za boravak na sjeveru gdje mogu uživati u prirodi, pješačenju, raftingu, jahanju konja, posjetiti katune i probati specijalitete tih krajeva“, rekla je Čukić.

Kako je kazala, tokom ljeta posjetioci mogu uživati i u bogatom kulturnom i zabavnom programu.

Direktor LTO Ulcinj Ćazim Hodžić poručio je da Ulcinj predstavlja posebnu turističku destinaciju koja u sebi sadrži kombinaciju prirodnih ljepota, kulture i tradicije.

„Glavni fokus je bio mjesec maj jer od 28. aprila počinje manifestacija ’Maj fest’ kada se očekuje veliki broj gostiju sa Kosova. U maju, pa i čitavog ljeta će se nastaviti sa raznim manifestacijama i koncertima, a ono što je najvažnije Ulcinj pruža gostoprimstvo i sigurnost“, kazao je Hodžić.

Merdita Gaši iz Prištine kazala je da svake godine ide u Crnu Goru i da joj ne može dosaditi.

„Sviđa mi se što je to destinacija u kojoj možete istinski uživati, ali ujedno ima i pristupačnu ponudu. Planiram da i ovog ljeta sa svojom porodicom budem par dana kod vas na primorju“, rekla je Gaši.

Iz NTO su kazali da su posjetioci posebno bili zainteresovani za cijene u privatnom smještaju, porodične ponude, kao i za novitete u destinaciji.

Prema riječima jednog od posjetilaca sajma, Crna Gora je zemlja gdje rado provodi odmor.

„Imao sam priliku da više puta posjetim Crnu Goru, ali do sada sam najviše obilazio primorje, koje me uvijek iznova oduševljava. Ove godine bih volio da posjetim sjever zemlje jer sam čuo da ima veličanstvene planine i netaknutu prirodu“, poručio je jedan od posjetilaca.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content