NTO: Crna Gora među najatraktivnijim destinacijama Balkana

Piše: Objavljeno: 02/02/2024
featured image

Foto: NTOCG

Naši turisti vole Balkan i rado ga istražuju, a Crna Gora je nezaobilazna tačka kada govorimo o turističkoj ponudi – istakao je menadžer proizvoda u agenciji “Martin Rendall Travel” sa poslovnicama u Velikoj Britaniji i Australiji Fred Gold, prenosi Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Iz NTO su naveli da su učestvovali na značajnom regionalnom sajmu turizma “Tourism&Travel Show Albania” u Tirani, gdje je predstavljena turistička ponuda destinacije.

Gold je na ovom događaju potvrdio je da je Crna Gora izuzetno atraktivna destinacija za njihove klijente već godinama.

– Skoro čitavu deceniju organizujemo smještaj u Tivtu i odatle obilaske Perasta, Kotora i Cetinja, kao i nacionalnog parka Lovćen. Naši klijenti se vraćaju puni divnih utisaka, a ima i onih koji kad je jednom vide, dolaze u Crnu Goru svake godine – kazao je Gold.

Predstavnik agencije “G Touring” Stiven Šav je rekao da još od 2017. imaju u ponudi aranžmane za Crnu Goru.

– Svake godine je sve veće interesovanje turista iz Velike Britanije i znamo koliko im se dopada vaša zemlja. Uglavnom imamo iskustva sa turistima koji imaju 50 plus godina i znam da najviše vole da odsjedaju u lijepim hotelima u Kotoru i Budvi, ali i da obiđu čitavu crnogorsku obalu. Oni obožavaju Crnu Goru i moram priznati da je u ovih nekoliko godina do nas došla tek po koja zamjerka, a da su oduševljenje prirodom i gostoprimstvom nezaobilazni – naveo je on.

Predstavnica  Zagrebačke poslovnice kompanije “Kuoni Tumlare” Zrinka Zilec ističe da su posebno zainteresovani da “MICE” grupe dovode na crnogorsko primorje.

– Organizovali smo grupe i prije pandemije, a sada smo napravili dogovore da u tekućoj i narednoj godini nastavimo sa tom praksom i očekujemo odlične rezultate. Naše MICE grupe broje od 100 osoba pa naviše, a gosti su uvijek zadovoljni i oduševljeni Crnom Gorom, naročito gastronomskim segmentom i blagom klimom – kazala je Zilec.

Iz NTO su naveli da je “Tourism&Travel Show Albania” najveći “B2B” sajam za profesionalce turističke industrije na Balkanu koji predstavlja objedinjeno balkansko tržište.

Sajam je ugostio brojne predstavnike turističke industrije, od predstavnika smještaja, upravljanja destinacijom, turoperatora, turističkih agencija, pa do transportnih preduzeća.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content