NP Lovćen: Od prodaje ulaznica 42 odsto više prihoda

Piše: Objavljeno: 25/07/2022
featured image

Nacionalni park Lovćen od 1. januara do 17. jula prihodovao je od prodaje ulaznica nešto više od 59 hiljada eura, što je 42 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je direktor NP Lovćen Vladimir Martinović.

Martinović kaže da su od prodaje ulaznica ove godine prihodovali 59.130 eura, dok su za isti period prošle godine ostvarili prihod od 41.671 eura, piše rtcg.me.

“Dakle, NP Lovćen je do pomenutog datuma prihodovao 42% više nego za isti period 2021. godine. Smatram da ovi rezultati imaju još veći značaj jer je NP Lovćen jedini od svih pet crnogorskih nacionalnih parkova u 2021. godini imao veću naplatu ulaznica nego rekordne 2019. godine. Dakle, NP Lovćen je jedini Park koji je ostvario bolje rezultate nego te 2019. godine”, kazao je Martinović.

Navedeno je konstatovano, kaže on, i na sjednici Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, održanoj 24. septembra prošle godine.

“Na toj sjednici je između ostalog konstatovano da je jedina svijetla tačka u 2021. godini rad NP Lovćen koji je od velikog gubitaša svih ranijih godina, ove godine do današnjeg dana poslovao sa skromnim dobitkom od 29.250 eura. Nema sumnje da pozitivan rezultat NP Lovćenotvara mnoga pitanja zašto je poslovanje u ostala četiri nacionalna parka podbacilo”, kazao je Martinović.

Podsjeća da se naplata ulaznica do polovine jula 2019. vršila na dva punkta, odnosno na dva ulaza u NP, dok se od tada do danas vrši samo na jednom punktu.

“Siguran sam da bi NP Lovćen ostvario još bolje rezultate da se naplata vršila na dva punkta. Nažalost, za rješavanje ovog pitanja nijesam naišao na podršku i odgovor od strane nadležnih za rješavanje istog. Kao što vidimo, NP Lovćen bilježi kontinuirani rast naplate ulaznica, jer je isti ostvario bolje rezultate u 2021.godini nego u 2019. godini, a takođe bilježi i bolju prodaju ulaznica u 2022.godini u odnosu na isti period 2021. godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content